English | Nederlands | Français
PATRICE MESNIER werd in 1945 in Parijs geboren.  Het artistiek talent werd hem doorgegeven door zijn vader Paul Mesnier, cineast, en door de actrice Andrée Servilanges, zijn moeder en leerlinge van Louis Jouvet.
Al zeer jong is Patrice Mesnier actief met kunst bezig want op zijn 14de jaar gaat hij naar de Académie Julian waar vóór hem kunstenaars als Pierre Bonnard, Lovis Corinth, Marcel Duchamp, Fernand Knopf, Henri Matisse onderricht volgden.
Gefascineerd door paarden leert hij op zijn elfde jaar paardrijden en vertaald hij zijn passie in reeksentekeningen van paarden.
Vanaf zijn vijftiende vangt hij aan met talrijke solo tentoonstellingen en neemt deel aan salons zoals “l’Art Libre” en “la Jeune Peinture”.
Een jaar later ontdekt hij de beeldhouwkunst samen met Jean Tinguely en Nicky de Saint Phalle in het vroegere atelier van de beroemde Brancusi waar hij leerling wordt van Del Debbio.
Na divers proefondervindelijk onderzoek kiest hij zijn materiaal: ijzer, wat hem een grote uitdrukkingsvrijheid geeft om beweging in zijn plastiek op de voorgrond te brengen.
Het is inderdaad beweging die het meest opvalt in het oeuvre van Patrice Mesnier.
Zijn beelden worden in hun beweging of in hun inspanning met een uitzonderlijke luchtigheid gevat, ze zijn als het ware in de ruimte bevroren.
Patrice Mesnier is lid van de Taylor Stichting en werd in talrijke salons gelauwerd en exposeerde ondermeer in Parijs, Brussel, Boston, Nançay, Rambouillet, Marly le Roi, La Celle Saint Denis, Saumur, Chantilly en talrijke andere steden.