English | Nederlands | Français
Romee KANIS is een realistische beeldhouwster. Haar bronzen worden in strikt beperkte oplage, meestal 3, vanaf een geboetseerd modello van klei of was gegoten. Ze gebruikt vaak gekleurde patina’s om haar beelden af te werken. Opdrachten voor tuinbeelden of portretten, vrouwenfiguren, en dieren genieten haar voorkeur. Ze boetseert de natuurlijke vrouwelijke schoonheid zonder te overdrijven in de uitbeelding ervan met als doel zo goed mogelijk de gevoelens van het onderwerp te tonen. Romee heeft zich ook gespecialiseerd in het maken van levensgrote beelden voor parken en tuinen.
Romee Kanis is geboren in Jutphaas (NL) in 1953, op haar achttiende jaar debuteerde ze als portrettiste ondermeer in Spanje en Parijs. Na een lange reeks reizen schakelde ze over op de beeldhouwkunst wat haar grote passie werd.
Romee studeerde aan de Karel Gomes Academie van Badhoevedorp (NL) en was leerlinge van Marian Sanders in Amstelveen (NL), ze volgde ook de Masterclasses van Richard Macdonald in Monterey (USA). Haar beelden worden sindsdien tentoongesteld in de bekendste galerijen van Nederland.


  • "In stilte" - brons h: 34cm


  • "Hoepeldans" - brons h: 54 cm