English | Nederlands | Français

BLIN + BLIN, fotografen.   Chikabee stelt in Mei aanstaande de foto’s ten toon van “La vie en rose”, een lofdicht aan de gratie en de delicatesse van flamingo’s.  Marie en Patrick Blin hebben hun werk in de Camargue gerealiseerd, tijdens de paringstijd.

Marie BLIN – Fotografe sinds 1985.  Marie Blin werkt eerst voor Franse tijdschriften (Le Figaro Madame, Marie-France, Biba, Vogue, ...). Daarna neemt ze deel aan reclamecampagnes voor o.a. Malboro Music. Ze zet haar carrière verder als studio fotografe en portrettiste ; ze specialiseert zich in het fotograferen van stillevens voor befaamde cosmetica merken (Helena Rubinstein, Christian Dior, Lancaster, Yves Rocher, Caron, Yves St-Laurent...).  In de loop der jaren geeft Marie Blin ook meer aandacht aan persoonlijke projecten, nl. “Le jardin d’Eden”, dat in 2006 grote beroemdheid verwierf. Sedert 2007 neemt Marie deel aan prestigieuse reclamecampagnes en fotografeert beroemdheden voor het befaamde Studio Harcourt in Parijs.

Patrick BLIN – Van kindsbeen af aangetrokken door fotografie en ornithologie, Patrick Blin fotografeerde zijn eerste vogels op zestienjarige leeftijd. Van 1980 tot 1995, beklede hij verschillende functies in verkoop en marketing voor belangrijke internationale concerns. Gedurende deze periode wijdde hij al zijn vrije tijd aan zijn liefde voor natuur en fotografie.  In 2000, werd hij Directeur Generaal van Paramount Home Entertainment France. In 2008, besloot hij naar Yakoutia (Oostelijk Siberië) te gaan om de realisatie van Nicolas Vanier’s film "LOUP" bij te staan, waarvan hij adembenemende wolvenfoto’s terugbracht. In 2010 zet Patrick Blin de beslissende stap: hij maakt een beroep van zijn passie.