English | Nederlands | Français
Laurent HOURS schildert raadselachtige landschappen, burchten als uit de woestijn gesproten luchtspiegelingen, oneindige oceanen, immense hemels met wellustige wolken. En in deze poëtische werelden komen vaak kleine witte silhouetten van vrouwen met parasols, kinderen die touw springen, met een hoepel spelen of met een hond wandelen.  Een droomwereld, dichterlijk en tijdeloos, trillend van kleuren en licht.
Geboren in 1946, studeerde Laurent Hours aan de Beaux-Arts te Parijs, van 1965 tot 1970. Hij weidde zich daarna volledig tot de schilderkunst en ontving talrijke prijzen : Prix des Arts plastiques de la Ville de Bordeaux, prix de la Jeune Peinture « Septentrion », Grand Prix international d’Art Contemporain de Monte Carlo, Prix de l’ICOM, enz…

Zijn werken zijn o.m. te bewonderen in het Musée National d’Art Moderne te Parijs, het Musée d’Art Moderne van de Stad Parijs, en de Musées des Beaux-Arts van Bordeaux en van Saintes. Darenboven heeft hij openbare bestellingen gerealiseerd voor muurfresco’s et mozaïeken te Parijs, Evry, Bordeaux, Saintes et Tokyo.