English | Nederlands | Français

 Jantien de Boer – Een veelbelovend talent!

Op de schilderijen van Jantien de Boer is vaak hetzelfde meisje te zien. Het is de schilder zelf, die niet alleen haar eigen beeltenis gebruikt maar ook haar belevingswereld vorm probeert te geven. Dat maakt bijna elk schilderij een zelfportret in de diepste zin van het woord.
Door vele transparante en dekkende lagen verf over elkaar te zetten, wordt een resultaat bereikt dat eruit ziet alsof het met vaart en bravoure geschilderd is en tegelijkertijd zeer arbeidsintensief is geweest. Door de gelaagde manier van werken “ontstaat” elk schilderij. Het groeit. Onder de laatste laag verf zitten soms wel tien eerdere versies van het werk, waarvan gedeeltes doorschemeren in het eindresultaat.
Jantien de Boer is in 1984 geboren; ze is juist afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen en alles laat toe te denken dat zij een schitterende carrière tegemoet gaat. Daarvóór behaalde ze haar master Moderne en Hedendaagse Kunstgeschiedenis aan de RuG. Ze woont en werkt in Groningen.